неделя, 27 февруари 2011 г.

Нещастен случай в парламента.

Нещастен случай се случи днес в парламента. Докато депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова се изказваше от трибуната на народното събрание, тя се срути. Туловището на невярващата на очите си депутатка пропадна с все трибуната и премаза дежурната стенографка. Председателката на народното събрание г-жа Цецка Цачева се разпищя истерично, предизвиквайки неумишлено паника и спука тъпанчетата на седящия до нея заместник председател от парламентарната група на Атака. При падането Фидосова си удари главата и изпадна в безсъзнание.

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ гледаха тъпо и безучастно, не знаейки какво да предприемат поради липса на инструкции от премиера. Най будните от тях, хукнаха към кабинета на министър-председателя за да получат нужните инструкции за действие.

Най-бързо от шока се съвзеха депутатите на ДПС. Цялата парламентарна група се събра и с общи усилия изтегли тялото на припадналата депутатка. Лютфи Местан с изключително присъствие на духа, самопожертвователно започна да прави изкуствено дишане уста в уста, докато Йордан Цонев скачаше върху гърдите й правейки сърдечен масаж.

Народните представители от Атака, веднага съзряха поредната договорка за взаимна помощ между ГЕРБ и ДПС, и се разкрещяха предупреждавайки управляващите, че ще оттеглят своята подкрепа за правителството, ако те продължат да демонстрират публично своята близост с тази антибългарска, етническа партия. Те поискаха и депутатският имунитет на председателката на праламента да бъде отнет и срещу нея да се заведе дело за нанасяне на тежка телесна повреда на техният колега, който бе изгубил слуха си, в следствие на истеричните й крясъци.

Синята Коалиция не си губиха времето, а веднага свикаха пресконференция във фоайето на Народното събрание. Иван Костов, мъдро и бавно обясни на журналистите, как от дълго време те предупреждавали премиера за възможноста трибуната да не издържи някои от депутатите, и как са предлагали на всички да бъдат дадени безплатни карти за фитнес или самият премиер да им провежда физ-зарядка всяка сутрин, за да може да смечки ефекта на затлъстяване предизвикан от продължителното им седене в парламента. Той събощи, че даже още миналата година тяхната парламентарна група е вкарала проекто-закон за укрепване на трибуната и вобще на цялата сграда на парламента, която трудно би могла да издържи, ако и други депутати достигнат обемите на Фидосова и Тагарински. За тези от журналистите, които бяха закъснели, Мартин Димитров учтиво повтори всичко, което бе казал до момента г-н Костов.

Яне Янев изнесе сензационната новина, че всичко това е един политически фарс, целящ да отклони вниманието на обществото от реалните проблеми, които само той би могъл да реши, ако го подкрепят на следващите избори. Той допълни и че това би могло да се интерпретира, като божи знак, че този парламент ще срути държавата, така както депутатите му рушат трибуната, и трябва веднага да се разпусне и да се свикат избори за Велико народно събрание.

От БСП излязоха с декларация, че това е акт на лобизъм, тъй като един от депутатите от ГЕРБ имал дърводелска фирма и се занимавал с добив на дървен материал, и цялата тази акция целяла той да получи поръчката за поправка на трибуната.

Премиера направи извънредно изявление по медиите, че завсичко са виновни предишните управляващи, които докато са управлявали, не са взели никакви мерки за укрепване на трибуната, а даже напротив, са извадили няколко от подпорите за да си строят Сараи, а сега се правят на светци. Той обеща, че трибуната ще бъде поправена, а прокуратурата ще се заеме с разследване на инцидента и виновните ще бъдат наказани.

Президента, който прекъсна лова си в дън-горите Тилилейски, пристигна спешно с кортежа си, помитайки няколко случайно изпречили се на пътя му граждани и обяви, че е готов ако парламента се срути в следствие необмислените действия на управляващите да поеме властта и да преминем към нова форма на управление, а именно Президентска република.

Статията е копирана от: http://www.maniata.net/vitzove-i-aforizmi/neshtasten-sluchai-v-parlamenta.html

Няма коментари: